တူနာ ပန္ကိတ္
ကိုရီးယား ဟင္းရံျဖစ္ေသာ တူနာပန္ကိတ္ကို အခ်ိန္တုိအတြင္းမွာပဲ
လုပ္စားနုိင္တာမုိ႔ ၾကိဳက္နွစ္သက္ၾကမွာပါ။ ၀တ္ရည္ကေတာ႔ ေနလည္စာအစာေျပ အျဖစ္
လုပ္စားျဖစ္တာပါ။ လုပ္ရတာလည္း အရမ္းလြယ္ပါတယ္။ က်န္းမာေရးလည္း ညီညႊတ္ျပီ
ထမင္းနဲ႔ပဲတြဲစား၊ အစာေျပပဲ စားစား ေကာင္းမြန္ပါသည္။ တူနာပန္ကိတ္
ခ်က္နည္ေလး ၾကည္႔ရေအာင္…ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- တူနာစည္သြပ္ဘူး (tuna can) ♦ ၂ဗူး
- ၾကက္သြန္နီ (onion) ♦ ၄ဥ (နွုတ္နွုတ္စဥ္းပါ)
- ၾကက္သြန္ျဖဴ (gralic) ♦ ၂မႊာ (နွုတ္နွုတ္စဥ္းပါ)
- ဆား (salt) ♦ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း
- ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ (black pepper)♦ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
- ၾကက္ဥ (egg) ♦ ၂လံုး
- နွမ္းဆီ (seasame oil) ♦ စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
- ဂ်ဳံမွုန္႔ (flour) ♦ စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
၁။ အရင္ဆံုး တူနာကို စည္သြပ္ဗူးထဲမွ မထုတ္ခင္ စည္သြပ္ဗူးထဲမွ ပါေသာအရည္မ်ားကို စစ္ထုတ္လိုက္ပါ။

၂။ ျပီမွ တူနာမ်ားကို လက္ျဖင္႔ဖြေခ်ျပီ ဇလံုတစ္ခုထဲ ထည္႔လိုက္ပါ။
၃။ ျပီလွ်င္ ဇလံုထဲသုိ႔ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား ျဖစ္ေသာ (တူနာ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ဆား၊ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔၊ ၾကက္ဥ၊ နွမ္းဆီ၊ ဂ်ဳံမွုန္႔) တုိ႔ကို ထည္႔ျပီ လက္ျဖင္႔ သမေအာင္ ေရာနယ္လိုက္ပါ။

၄။ ေရာနုယ္ထားေသာ တူနာမ်ားကို ပံုတြင္ပါသည္႔အတုိင္း အ၀ိုင္းျပားေလးမ်ား လုပ္ေပးပါ။

၅။ ထုိ႔ေနာက္ ဒယ္ထဲဆီ(စားပြဲတင္ဇြန္း ၄ဇြန္း) ခန္႔ထည္႔ျပီ တူနာမ်ားကို အညိွေရာင္သန္းသည္အထိ ေၾကာ္ေပးပါ။

၆။ က်က္လွ်က္ျပန္ဆယ္ထားေပးျပီ တူနာပန္ကိတ္ကို ေန႔လည္အစာေျပအျဖစ္ သံုးေဆာင္နုိင္ပါျပီ…

No comments:
Post a Comment