
မနက္စာ ႏွင္႔ အဆာေျပ လုပ္စားႏုိင္ဖုိ႔ ပုဇြန္ေကာ္ျပန္႔ လိပ္ေၾကာ္ပါ။ ပုဇြန္ကုိ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဂ်င္း၊ ပဲငံျပာရည္၊ နွမ္းဆီတုိ႔နဲ႔ ေရာႏုယ္ျပီမွ ေကာ္ျပန္႔ရြက္ထဲ ထည္႔လိပ္ထားတာပါ။ ထုိင္းငရုတ္သီး အခ်ဳိေဆာ႔နဲ႔ တြဲဖက္ သံုးေဆာင္ဖုိ႔ အလြန္လိုက္ဖက္ပါတယ္။ ခုပဲ တူတူ လုပ္ၾကည္႔ရေအာင္..
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ပုဇြန္မီနီ – ၁၅ေကာင္ (အျမွီးခ်န္ အခြံႏႊာျပီ ေခ်းထုတ္ထားပါ)
- ေကာ္ျပန္႔ရြက္ေသး – ၈ရြက္ (ၾတိဂံပံု ထပ္ျခမ္းျခမ္း ပိုင္းထားပါ)
- ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၂မႊာ (ညက္ေအာင္ ေထာင္းထားပါ)
- ဂ်င္း – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္ (ညက္ေအာင္ ေထာင္းပါ)
- ႏွမ္းဆီ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
- ပဲငံျပာရည္(အၾကည္) – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
- သၾကား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
- ေကာ္မွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
- ထုိင္း ငရုတ္သီးအခ်ဳိေဆာ႔ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း (တြဲဖက္ သံုးေဆာင္ရန္)
- ေကာ္မွုန္႔ – စားပြဲတင္ဇြန္း တ၀က္ (ေရျဖင္႔ ေရာ္ေဖ်ာ္ထားပါ၊ သုပ္ရန္)
၁။ အရင္ဆံုး ပုဇြန္ကို တေျဖာင္႔တည္းျဖစ္ေအာင္ ေအာက္နားကို ဓားျဖင္႔ အနည္းငယ္ မႊန္းေပးပါ။ (ပုဇြန္ကို ျပတ္ေအာင္ မလွီးပါနဲ႔)

၂။ ထုိ႔နည္းအတုိင္း က်န္ပုဇြန္မ်ားကို ျပဳလုပ္ေပးပါ။

၃။ ထုိ႔ေနာက္ ပုဇြန္ကို (ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဂ်င္း၊ ႏွမ္းဆီ၊ ပဲငံျပာရည္၊ သၾကား၊ ေကာ္မွုန္႔(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း) တုိ႔ျဖင္႔ သမေအာင္ ေရာႏုယ္ေပးထားပါ။
၄။ ျပီလွ်င္ ေကာ္ျပန္႔ရြက္ေပၚ ပုဇြန္ တင္ျပီ ပံုတြင္ ပါသည္႔အတုိင္း လိပ္ေပးပါ။ ျပီေနာက္ အေပၚက ၾတိဂံေထာင္႔ကုိ ေကာ္ရည္သုတ္ျပီ ေခါက္ကုိ အစြန္းထိ ဆက္လိပ္သြားပါ။



၅။ ေၾကာ္တဲ႔အခါ ေကာ္ျပန္႔လိပ္မေျပေအာင္ ေကာ္ျပန္႔လိပ္ ေထာင္႔စြန္းကို ေကာ္ရည္သုတ္ေပးပါ။ ထိုနည္းအတုိင္း က်န္ ပုဇြန္မ်ားကို လိပ္ေပးပါ။

၆။ ထုိ႔ေနာက္ ဒယ္ထဲ ဆီမ်ားမ်ားထည္႔ျပီ ဆီပူလာလွ်င္ မီးအတင္႔သင္႔ျဖင္႔ ေကာ္ျပန္႔မ်ားကို ေရႊညိဳေရာင္သန္းသည္အထိ ထည္႔ေၾကာ္ေပးပါ။


ရ။ အရသာရွိေသာ ပုဇြန္ ေကာ္ျပန္႔လိပ္ေၾကာ္မ်ားကို ထုိင္းငရုတ္သီး အခ်ဳိေဆာ႔ျဖင္႔ တြဲဖက္ သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါျပီ…

No comments:
Post a Comment